Health precautions & reality check

Både igår och idag på initial har vi pratat om health precautions, alltså vad man ska göra och tänka på när det sker olyckor eller man får medicinska problem ombord på planet. Vi har pratat massor om symtom och tecken på olika sjukdomar och hur man ska bota dessa. Vi har också lärt oss HLR och när man ska använda detta. En del saker kändes som repetition från humanbiologikurserna och annat som jag lärde mig på idrottslärarutbildningen förra året men det är också väldigt mycket nytt och man måste hela tiden påminna sig själv om att allt funkar inte likadant 10.000 meter upp i luften som det gör på backen! 😉 Vi fick avsluta dagen med lite övningscase nere i mocken vilket var väldigt roligt och lärorikt, efter det fick vi ta en efterlängtad helg. Första veckan på initial har varit otroligt intensiv och lärorik, jag känner att jag lär mig något nytt hela tiden! 
En sak som är lite sorlig hände idag efter lunch då våran ena instruktör kom in och sa att vi numera bara var 19 kvar istället för 20. Det var nämligen en tjej som inte klarade kraven på simtesterna i onsdags. Det är såklart jättetråkigt för henne och jag lider verkligen med henne, men kraven som ställs på personalen i kabinen är för passagerarnas säkerhet och den måste man såklart prioritera. Detta gav nog oss alla en ordentlig reality check och man blev medveten om att håller man inte måtten så ryker man. Det gav också en extra sporre till att jobba ännu hårdare för att klara kursen, såklart! 

Just nu sitter jag på tåget påväg hem. Har som sagt en efterlängtad helg framför mig och har inga planer utan ska bara ta det lugnt och ladda om batterierna. De två nästkommande helgerna har jag lovat att jobba på mitt gamla jobb på flygplatsen så ska ta vara på den här ledigheten. 

Jag har varit jättedålig på att ta bilder men ska försöka bli bättre på det så ni kan få hänga med i vad som händer via bilder också och inte bara text.
Pusshej! 

Kommentera här: