2014 i en lista

Några dagar av 2015 har redan passerat, fantastiska sådana som jag har spenderat i Linköping och på mitt första SDF-SM med Östergötlands DJ17lag. Goa är dom! 
När nyårsafton firades hade jag inte hunnit reflektera över året som gått ordentligt, jag var nog inte riktigt redo för ett nytt år egentligen. Men nu har jag hunnit tänka över vad som hände förra året och tänkte försöka summera detta i en lista.
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja det gjorde jag. Mestadels småsaker dock, men bland annat så var jag i London, skaffade en tatuering och blev invald som vice ordförande i styrelsen i LiU AIF. 

Hur har ditt 2014 varit?

 

Det har varit den sjukaste berg-och-dalbanan jag varit med om. Det är nästan omöjligt att sammanfatta 2014 med ett ord. När det började så var jag kvar uppe i Karlstad. Var i Idre i en vecka med min fantastiska klass (saknar er!) i januari följt av en jobbvecka i Norge. Kom tillbaka till Karlstad och hade varit borta en månad från innebandyn, och när jag väl kom tillbaka gick det dåligt och var inte speciellt kul. Saknade mitt gamla lag. Träffade personer som förändrade mitt liv rätt så rejält. Hade hemlängtan, sjukt mycket hemlängtan. Fick spendera 5 veckor hemma när jag hade min praktik i Tranås, livet var på topp igen! Massa roliga fester och annat härligt häng. Sen tillbaka till Karlstad för sista delkursen, hemlängtan hängde i och det blev många resor fram och tillbaka till Karlstad då jag ville vara hemma så mycket som möjligt. "Examensdagen" kom och jag skulle hem för sista gången, tårarna rann som ett vattenfall. Just då insåg jag ju hur mycket jag skulle sakna dessa fantastiska människor. Sommaren kom, sommarlov tänker vissa - men nej, här var det jobb på schemat. Bodde i Oslo och jobbade på Aquavit. Trivsamt och slitsamt, men vad jag fortfarande längtade hem. Fick flytta in i min lägenhet i Linköping första juli och sedan skulle jag tillbaka till Oslo i sex veckor, de veckorna var jobbiga kan jag säga. Men sen kom augusti, nolle-p började och skolan drog igång igen! Livet var på topp, innebandyn drog igång och så även alla fester. Kunde verkligen inte klaga här. Men trots att jag hade fått flytta hem och livet var rätt awesome så kom hösten och något som börjar bli ett återkommande fenomen i mitt liv, höstdeppen. Det mesta kändes meningslöst och jag hade inte ork till någonting. Jag hade dock några guldkorn som höll mig kvar från att trilla ihop totalt och det är jag så tacksam för. Skolan var riktigt kämpig under årets sista månader och jag vet inte hur många gånger jag har ifrågasatt mitt yrkesval. Nu tror jag dock att jag är på rätt spår och det känns skönt, hoppas bara att allt går att lösa också. 2015 har alltså börjat och nu tar jag nya tag med både skola, träning och socialt liv - ska göra 2015 till det bästa året någonsin!


Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag hade som hemligt nyårslöfte att komma i bättre form då höstdeppen 2013 hade gjort att jag hade gått upp en hel del i vikt och jag var därför rätt så missnöjd med hur jag såg ut. Jag höll det nyårslöftet delvis.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja. 

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov!

Vilka länder besökte du?
Jag var i England (London) med mamma och firade våra födelsedagar. Sen var jag i Norge (Oslo) hela sommaren och jobbade. 

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015? 
Kärlek. Jag har fantastiska vänner och familj som ger mig en massa, men singellivet börjar bli tröttsamt. 


Vilket/vilka datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Många! Min och mammas Londonweekend, Idreresan med klassen, praktikperioden på junkis, nolle-p, pallenhelgen osv!


Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Nej det skulle jag inte vilja påstå.

Bästa köpet/köpen?
Mycket inredning till lägenheten, min MK väska och alla mina kompressionsstrumpor!

Vad spenderade du mest pengar på? 
Grejer till lägenheten, mat och alkohol typ

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Ja det finns saker och personer som har gjort mig sjukt glad men samtidigt så himla ledsen.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? 
Din soldat, Best day of my life, Me and my broken heart, Stay high, Happy, All of me, Precis som du, Dubbel Margarita och många fler


Vad önskar du att du gjort mer?
Levt livet och skitit i konsekvenser


Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag och mamma var i London, vi firade med shopping på Oxford st hela dagen och sedan middag på The White Swan vid Covent Garden, SÅ mysigt! 
 

Hur skulle du beskriva din stil i år? 
Svarta jeans har absolut varit en favorit! Men annars skulle jag vilja säga att den har varit väldigt varierad, har både klätt mig mera street och mera propert under 2014. Kjolfredag är ett återkommande koncept, så kul! 

De bästa nya människorna du träffade?
Många nya goa kollegor på jobbet, nya härliga människor inom LiU AIF och givetvis mina fantastiska n0llan-riddare! 


Planer för 2015?
I korta drag; Kicka vårterminen i röven, sen är det väldigt oklart! Har planer på att ta sabbatsår till hösten och då vill jag jobba och resa massor. Sen planerar jag även att MÅ JÄVLIGT BRA! Skita i människor som drar ner mig och bara ägna tid och kärlek åt de som bryr sig om mig. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Våga!