Att börja gymnasiet

Mina syskonbarn fyller 16 år i höst. Innan sommaren slutade de nionde klass, och imorgon börjar de på gymnasiet. Jag har lite svårt att inse att de redan har blivit så himla stora. I mina ögon är de fortfarande bara tre äpplen höga och springer runt i blöja... Skämt åsido, det var ju länge sen, och det där med längd ska jag kanske hålla tyst om då de har växt om mina 1,61 med råge. 
 
Men det här med att börja gymnasiet tänker jag på. Det är sju år sedan som jag själv började gymnasiet, helt otroligt vad fort tiden går. 
Jag minns det så väl dock. Hur jag hade sett fram emot hela sommarlovet att äntligen få flytta till Mullsjö och börja på innebandygymnasiet där. Hur det skönt det skulle bli med en nystart efter 16 år i den här lilla hålan. 
Många tyckte jag var modig som flyttade hemifrån när jag bara var 16 år, men för mig var det ingen stor grej. 
Jag växte väldigt mycket som person av detta, och tror att jag hade varit en helt annan person än den jag är i dag om jag inte hade gjort det. 
Gymnasietiden var en bra tid, även om jag hade motgångar som ibland gjorde att jag bara ville åka hem och gråta i mammas famn (haha!) så hade jag gärna velat uppleva gymnasietiden igen. Inte minst för att träffa alla härliga männsikor som jag lärde känna under den här tiden. Många har jag inte kontakt med i dag och det tycker jag är väldigt synd. 
 
Jag har så mycket minnen från den här tiden, alla dataspelskvällar i C-uppgången, alla småmålsturneringar i lilla hallen som alltid slutade med att någon blev sur och gick hem, filmkvällarna i D-uppgågen, alla galna upptåg på Ekbacken, bajslistan, Malins mögliga rum, Malins gula hår (!!!), Ekbackenbloggen, Middagarna i matsalen, Roberts hål i väggen, när vi firade min 17årsdag med tårtkalas mitt i natten och en massa andra saker! 
 
Vet inte riktigt om jag ville ha något vettigt sagt med det här inlägget, tror mest jag blev lite sentimental förut när jag insåg att mina syskonbarn har sina tre bästa år framför sig och själv var det flera år sen man fick uppleva der själv. 
Men, eftersom man inte vet om det själv när man står där imorgon och ska börja på gymnasiet, så vill jag bara säga detta; Njut! Njut av er gymnasietid, den kommer inte igen. Ta vara på dina vänner, ha kul och gör mycket tokiga saker. Du kommer aldrig ha så roligt igen (möjligtvis när du börjar på universitetet, men ja - haha!) 
 
Mvh sentimental. 
 
 

Bilder från Dubai

Här kommer lite bilder från vår lilla resa till Dubai.

 
Den obligatoriska flygplatsölen tog vi såklart på Aquavit, mitt gamla jobb :) 
 
 
 
Crewet på EK160 OSL-DXB var som vanligt hur söta som helst, vi fick förstklassig service och vi fick också prova hattarnas hatt 👒
 
 
 
Sightseeing med dessa två 
 
 
 


 
Svettades på takterrassen på vårt hotell 
 
 
Fick en supersöt dromedar av Lukas som jag och Silje döpte till Nelson. Nelson gillar öl. 
 
 
 
 
Lukas (som jobbar på Emirates Airlines) tog med mig till Emitates HQ, det var såå häftigt! 
 
 
Skapligt mäktig flightspotting utöver DXB terminal 3 med Emirates alla B-777 och A-380's 😍👌🏼
 

En vecka semester i ökenland

Jaha, jag bestämde mig visst för att fortsätta blogga. Dock så har jag pekat om bloggen till www.sarawagman.com istället. detta för att göra den lättare tillgänglig i ett internationellt perspektiv (japp, hybris!). 
 
Sen jag skrev sist har jag hunnit med att vara på recurrent. Den blev godkänd och jag är därmed godkänd för att flyga i ytterligare ett år, wihu! Jag har flugit en tredagarsslinga med dubbelt stopp i Bergen och sist men inte minst så har jag gått på min första riktiga semster!!! Vuxenpoäng eller nåt sånt där, jag vet inte riktigt. 
 
Så förra måndagen var första dagen på semetern och det firade jag, Jenny och Silje med att hiva oss på EK160 mot Dubai. Lite stress då damen i incheck påstod att flighten var relativit full och att vi skulle få säte i gaten om vi kom med. Men allt löste sig och vi fick jättebra platser. Flighten i sig var ett rent nöje, alltid lika trevligt att flyga med Emirates. 
Har fått så många förbryllade blickar och suckar när jag har berättat om planerna att åka till Dubai i Augusti, det är inte direkt högsäsong för turister där (vilket har varit skönt) eftersom det är mellan 40-50 grader där just nu. Så varmt har det varit, men vad ska man göra när det är i augusti man fått semster och man gärna vill åka och hälsa på araberna? 
Vi har dock haft hur kul som helst och jag är SÅ facinerad av Dubai. Jag var ju där på en riktig snabbvisit i början på Maj i år men hann inte riktigt se allt jag ville se, så det var en av anledningarna till att jag ville tillbaka, plus att hälsa på lite vänner jag lärde känna sist. Andra men absolut inte sista gången nere i UAE i alla fall.
Kan varmt (hehe) rekomendera alla att åka dit, men kanske under vinterhalvåret istället, då man faktiskt kan vara ute och tex sola och bada på dagarna. Tänkte lägga upp lite bilder också men det gör jag i morgon.
Har bara lite enstaka saker inplanerade under resten av semstern och det känns skönt! Bara få vara hemma, ta det lugnt och vila upp sig.
 
Idag har jag varit i Linköping hos Johanna (min kära nagelterapeut) för att snacka skit och fixa naglarna. Hängt lite med mamma och pappa har jag också gjort, trevligt. 
 
Rostern för September kom igår och kan inte gnälla på den! Fick två nattstopp i London. Inte ofta det händer och nu får man plötsligt två på samma månad! "Dock" bara på 16 1/2 timmar men fortfarande inne i city, så det blir kul. 
 
Ska krypa i bingen nu, tjing!